День безпечного Інтернету запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні.

   Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

   У цей день учні та учителі Міцівецької гімназії знову із Академією цифрового розвитку! Ми долучились до Всеукраїнського уроку "Онлайн-синергія для найкращого інтернету" з нагоди Дня безпечного Інтернету 2021! Учні 8-9 класу переглядали онлайн - урок, одночасно із багатотисячною аудиторією виконували вправи та вирішували ситуації, отримали цифровий бейдж та віднайшли себе на Карті Google. Захід відбувся в межах співпраці МОН України та Google Україна і за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та громадської організації “Центр демократичних реформ та медіа”. У 5-7 класах проведено учителем інформатики В.Ф. Стельмахом уроки цифрової грамотності та безпечного інтернету,  на яких учні переглянули просвітницькі відео, обговорили правила безпечного користування інтернетом, вирішували ситуативні завдання та виготовили тематичний лепбук про ДБІ.

   Учні інших класів нашої гімназії теж активно долучилися до цієї події. П'ятикласники обговорили основні правила безпечного користування інтернетом. Зробили акцент на позитивному використанні технологій. (класний керівник Козярецька О.А.) У 6 класі проведено годину спілкування "Безпечний Інтернет та соціальні мережі". (класний керівник Горбатюк Т.В.) Інформаційна безпека стосується захисту життєво важливих інтересів людини. Неправдива, неповна, невчасна інформація може нанести шкоду. Особливо вразливі у цьому контексті діти: не можуть правильно зреагувати на матеріали в мережі з різних причин. Безконтрольний доступ до інтернету може мати негативні наслідки. Як бути обізнаними - дізналися шестикласники.